2021. július 13., kedd

Napi felülről:

A nekem adott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondoljátok magatokat többnek, mint amennyinek gondolnotok kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint.

Római levél 12. rész 3. vers*

Áldott keddet, józan, bölcs és türelemmel átitatott gondolatokat és hittel vállalt tetteket kívánok minden testvéremnek!

Az, hogy miként gondolkodunk saját teljesítményünkről, mit képzelünk magunkról, az döntően befolyásolja a céljainkat, döntéseinket és az elszántságunkat. Az, hogy mindez mennyire valóságos, mennyire tükrözi a tényleges értékeinket, az a kapcsolataink minőségén, a sikereink és kudarcaink feldolgozásán mérhető le igazán. Amikor a lelkünkben az önmagunkról megfestett és dédelgetett képet az élettől elrugaszkodott vágyaink színezik ki, akkor ez egy zsákutcába vezet bennünket, ahonnan minél hamarabb érdemes kiszabadulni. A józan gondolkodás nem földhözragadt szemléletmódot jelent, hanem azt a biztonságos ösvényt, amely elvezet az életünk kiteljesedéséhez. Mindehhez a hit jelenléte nélkülözhetetlen, mert ez segíti elvetni a reménység magjait, hogy később bőséges termést hozzanak. Az emberi életünk azonban csak részsikereket képes elérni, ha önmagunkban, a lehetőségeinkben, tehetségünkben és a szerencsénkben bízunk. Az Istenbe vetett hitünk hozhatja ki belőlünk azt, amit a mennyben megálmodtak rólunk. Ez földi szemmel túlmegy minden ésszerűségen, de elvezet ahhoz a bölcs, józan és türelmes gondolkodáshoz, ami valóságosan számol az Örökkévaló segítségével.

Mennyei Atyám, hálát adok neked, mert a te gondolataid messze túlszárnyalják az én álmaimat! Valósuljon meg a te akaratod és terved az életemben!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!