2021. október 22., péntek

Napi felülről:

De most így szól az Úr, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.

Ézsaiás könyve 43. rész 1-2. vers*

Áldott pénteket, Isten szeretetének biztonságát, védelmét és erejét kívánom minden testvéremnek!

Mert ahhoz, hogy célt érjünk, át kell kelni azokon a folyókon, amelyek akadályként keresztezik az utunkat és igen veszélyesek. Meg kell tapasztalni a tűzben járás és kipróbáltság tisztító erejét, ahhoz hogy az igazi, maradandó értékeink a felszínre kerüljenek. Az egyik lehetőség, hogy megpróbáljuk elkerülni ezeket a félelmetes helyzeteket, és mindig visszamenekülünk a megszokott életmódunkba. Ezzel viszont meggátoljuk a növekedésünket, és az Istennek való engedelmességünket is. Ráadásul mindenképpen el fognak érni bennünket elkerülhetetlen viharok és tűzvészek, amelyekben elveszíthetünk mindent, amit addig megpróbáltunk megtartani. A leggyakoribb, hogy emberi erőlködéssel, bölcsességgel és tapasztalattal vágunk neki a folyamoknak és lángoknak. Másokba kapaszkodva, vagy éppen kihasználva őket próbálunk elevickélni valameddig, kibírni az égető valóságot. A mennyei Atya egészen más utat készített az őt szeretők számára. Jézus Krisztusban arra hívott el, hogy kövessük őt, hogy vele és benne éljük át a sodró áradat erejét, és az átkelés biztonságát. A perzselő tűzpróbák félelmet keltő hatalmát, de a megtartatás bizalmát is.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy te szólítottál meg, te fogadtál be és veled kelhetek át tűzön, vízen, hogy elérjem hitem célját és beteljesedését!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!