2021. október 21., csütörtök

Napi felülről:

Ezért aztán mindenkor imádkozunk értetek, hogy a mi Istenünk tegyen titeket méltóvá az elhívásra, és töltsön meg titeket teljesen a jóban való gyönyörködéssel és a hit cselekedeteivel hatalmasan,…

Thesszalonikaiakhoz írt második levél 1. rész 11. vers*

Áldott csütörtököt, a jóban való őszinte, mély gyönyörködést és a hit hatalmas cselekedeteit kívánom minden testvéremnek!

A szépségben való gyönyörködés sem megy egyszerűen, mert a nehézségeink, problémáink súlya annyira leterhelő és figyelemelterelő lehet, hogy észre sem vesszük azt a sok csodát, ami körülvesz bennünket. Pedig az egészséges életet nem csupán a megfelelő táplálkozás, testmozgás és pihenés biztosítja, hanem a jó és szép felfedezése, az abban való gyönyörködés, elmélyülés is. Hiszen ezek formálnak bennünket teljes és igaz emberré, azzá, akivé megteremtettünk. Kaptunk képességet és lehetőséget a tervezésre, megvalósításra, de arra is, hogy örömmel visszanézzünk az alkotásra, és időt adjunk, hagyjunk a hálával való betöltekezésre. Ne szalasszuk el a mai napon azokat a pillanatokat, amelyek azért adattak, hogy bevilágítsák sötét gondolatainkat. Ne hamarkodjuk el döntéseinket, tetteinket, nehogy kihagyjuk a hit életformáló cselekedeteit! Istenünk hatalmas módon képes bennünket alakítani, és az engedelmességünk által ki is ábrázolódhat rajtunk az ő jó terve, amiben az egész menny gyönyörködni fog!

Mennyei Atyám köszönöm, hogy a sok rossz között kaptunk lehetőséget a szépre és nemesre, mert ez a te jóakaratod!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!