Bővölködő élet (7)

A mai nap szeretném összefoglalni milyen igazságokon vezetett át engem, minket a héten a Szentlélek.

A maradandó gazdagság szívünkkel és az Isten felé való szeretetünkkel van kapcsolatban, és nem az anyagi helyzetünkkel. Tehát ha engedelmesen és hittel követjük Istent, akkor bővölködésben lesz részünk. A bővölködés pedig azt jelenti, hogy mindig több van nekünk, mint amire szükségünk van, ezért elégedetten élhetjük az életünket, és mindig lesz mit adnunk másoknak. Ha csak két fillért is. De a kétfilléres özvegyasszonynak még Jézus is elismerte a gazadagságát. A Bibliában a gazdagság soha nem pénzkérdés, hanem mindig szív-kérdés! Ezt olvastam egy igetanulmányban: vedd ki a pénzt a szívedből, és Isten beleteszi a zsebedbe! Ez a legfontosabb alapelv.

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat…. Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre

2Kor 9:6,8

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,10

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.

Mt 5,16

Isten adjon nekünk hitet és engedelmességet, hogy megtudjuk élni mindezt!

Ámen

Címkék:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!