2021. október 31., vasárnap

Napi felülről:

Könyörülj, Istenem, könyörülj rajtam, mert nálad keres oltalmat a lelkem! Szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem.

57. Zzsoltár 2. vers*

Áldott vasárnapot, Istenünk védelmező, könyörülő és gyógyító jelenlétét kívánom minden testvérem életére!

Az elért eredményeink alapján jár a jutalom, megbecsülés és büszkeség, de mi van, amikor csak a gyengeségünk, betegségünk és a kudarcaink maradnak számunkra. Ki fogja megerősíteni az erőtlent, bátorítani az elesettet és könyörülni a nyomorulton? A Szeretet, amely irgalom által lát, és nem a haszon szemüvegét használja! Boldog az az ember, aki a mennyei Atyánál megtalálja ennek forrását, aki tudja, hogy van hova menekülnie a nehézségek idején, ahol nem lenézés, szégyen vagy közöny vár rá, hanem könyörület, befogadás és védelem. Veszedelmes helyzetek, időszakok mindig lesznek az életünkben, amikor a legkisebb veszteséggel szeretnénk túlélni a problémákat, és nincs jobb, megfelelőbb hely ilyenkor a lelkünk számára, mint Istenünk oltalmazó szeretete. Ez nem csupán abban segít, hogy megerősödjünk, felbátorodjunk, hanem arra is késztet, hogy a szívünk egészséges szeretete helyreálljon. Felnyíljon a szemünk, hogy mi is képesek vagyunk hátsó szándék nélkül szeretni, őszintén megbocsátani és áldássá válni, még gyengeségeink ellenére is.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nálad mindig van hely számomra is. Hozzád hozom minden félelmemet, aggódásomat és gyengeségemet, hogy lelkem megnyugodjon és békességre jusson.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!