2021. november 1., hétfő

Napi felülről:

Nehogy valaki becsapjon benneteket üres beszédekkel és hazugságokkal, mert ezek miatt fog Isten haragja rázúdulni az engedetlen emberekre.

Efézusi levél 5. rész 6. vers*

Áldott hétfőt, bölcs, józan, igazságos szívet és a megtévesztés helyett a szeretet lelkét kívánom minden testvéremnek!

A hazugság nem egyszerűen az igazság elferdítése vagy elhallgatása, hanem legtöbbször a megtévesztés lelkének bevált módszere. Amikor a jót, az igazat rossznak és károsnak, a számító érdekeket, önző vágyakat megnyerő és követendő példának állítja be. Hiába jutottunk el a Holdra vagy lettünk képesek atomokat megfigyelni a becsapás és megvezetés ugyanúgy körülvesz bennünket. Népeket, nemzeteket, emberek millióit képes befolyásolni és az igazságtól elfordítani egy-egy eszme, elmélet, aminek a hátterében az Isten iránti engedetlenség munkálkodik. Nem kell elbújnunk és bezárkóznunk, hogy megvédjük magunkat a hazugságoktól, hanem józanul, bölcsen és az Isten szeretetében megmaradva megvizsgálni és megszűrni, amit hallunk. Ami haragot, félelmet és békétlenséget próbál a szívünkbe csempészni, azt minél gyorsabban le kell leplezni és nemet kell rá mondani, még akkor is, ha bizonyos előnyökkel járna. Ne áldozatok legyünk, hanem áldottak, akik az igazsághoz ragaszkodnak! Ne a harag foglyai, hanem a szeretet harcosai, hogy minél több nemes szó hangozzék a világban!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy igazságod örök és rendíthetetlen, szereted szilárd és megbízható! Én neked és benned hiszek! Segíts, hogy mindenkor leleplezhessem a hazugság lelkének megtévesztését!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!