2021. november 20., szombat

Napi felülről:

Ti azonban mindig éberen őrködjetek! Imádkozzatok, hogy legyen erőtök kimenekülni azokból a dolgokból, amelyek bekövetkeznek, és hogy majd bizalommal állhassatok meg az Emberfia előtt!

Lukács evangéliuma 21. rész 36. vers*

Áldott szombatot, élő, folyamatos és kitartó hitet, bizalmat és Istenkapcsolatot kívánok minden testvérem életére!

Az nem örömhír, hogy mennyei előrejelzések szerint is a világ nem a megjavulás, egy valódi békekorszak és boldogságtenger felé halad, hanem bármilyen kellemetlen, de inkább újabb és újabb háborúk, viszályok, járványok és kétségbeesés felé. Az eszközeink, gépeink és fegyvereink ténylegesen tökéletesednek és egyre hatékonyabbak, de ezzel párhuzamosan az emberi szív nem vált jobbá és nemesebbé, mert ez már a lélek területe, amelyen sem a technika, sem a gyógyszerek nem segítenek. Miközben valóban vágyunk a világbékére, és az egyéni boldogságunk beteljesedésére, addig tapasztaljuk a bensőnkben feszülő indulatokat, haragot, gyűlöletet, önzést és mohóságot, amelyek csak az alkalomra, lehetőségre vágynak, hogy kitörjenek, vagy alattomosan átvegyék az irányítást. Ezzel pedig így vagyunk mindannyian, kicsik és nagyok, egyszerű emberek és hatalmasok, szegények és gazdagok. Ezért olyan fontos szüntelenül látni és táplálni a mennyei Atya szeretetét szívünkben, hogy el ne tévedjünk, ne adjuk fel, és legyen elég erőnk kimenekülni a nyomorúság okozta elkeseredésből. Bajok márpedig lesznek, és Jézus Krisztus ígéretei is beteljesednek, van tehát mibe kapaszkodnunk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy bármilyen nehézség is ér el, nálad menedéket, erőt és jövőt találok!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!