2021. november 21., vasárnap

Napi felülről:

De ne annak örüljetek, hogy a lelkek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben.

Lukács evangéliuma 10. rész 20. vers*

Áldott vasárnapot, az ünneplés örömét, a szív háláját, a menny bizonyosságát és biztonságát kívánom minden testvérem életére!

A kis öröm is öröm. A fénysugarat, amely ránk talál a sötét időkben meg kell becsülni. Esténként pedig érdemes megünnepelni, forgatni szívünkben a mindennapok sikereit, mint egy kedves baráttól kapott ajándékot, hogy a terhek hordozása is könnyebb legyen. Nagyon jó megtapasztalni, hogy lehet és érdemes küzdeni a jóval, a rossz ellen, hogy a szeretet még mindig sokkal értékesebb a pénzünknél, vagy az önigazságunknál, a megbocsátás pedig erősebb hatalom, mint a harag, vagy a gyűlölet! A mennyei Atya ezeken túl, mindezeket túlszárnyalva olyan mély, de közben égbe érő bizonyosságot, meggyőződést és reménységet szeretne meggyökereztetni a szívünkben, ami egyszerre lesz a jelenünk örömforrása, és a jövőnk biztosítéka. Jézus Krisztus által személyes, névre szóló meghívásuk és belépőnk van a menny dicsőséges örömébe. Kezdődik azzal, amikor a szívűnk feladja tévelygését és hazatalál, Isten angyalainak örömujjongását kirobbantva, mert ennyire fontos a semminek tartott kis életünk, és ez még csak az ünneplés kezdete! Ha éppen semmi egyéb sincs, amiben örvendezhetnénk, ez akkor is ott lesz, és érdemes felemelkedni lélekben az Atyához, hogy érezhessük szeretetének kézjegyét!

Mennyei Atyám, te nem ígérgettél, hanem léptél felém, nem csak kiszabadítottál a bűneim fogságából, hanem életet és jövőt ajándékoztál! Áldott légy a menny öröméért!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!