2021. november 22., hétfő

Napi felülről:

Uram, te vagy Istenem! Magasztallak, dicsérem neved, mert csodákat vittél véghez, ősrégi terveket, való igazságot.

Ézsaiás könyve 25. rész 1. vers*

Áldott hétfőt, békességes új hetet a sok bizonytalanság ellenére, és el nem múló reménységet kívánok minden testvéremnek!

Lehet, hogy nem a szívünk csücske, közepe a hétfő, de az is biztos, hogy tárt karokkal vár ránk, hogy újra bevezessen bennünket a hétköznapok sűrűjébe. Ott pedig helyt kell állnunk, utat kell törnünk vagy éppen mutatnunk, mert egyébként elveszünk a rengetegben. Amennyire félelmetes és titokzatos az előttünk álló időszak, annyira lehet izgalmas és győzelmes is, hiszen a feladatok erdeje nem az ellenségünk, hanem a személyi edzőnk. Soha nem jó túlvállalni magunkat, ha több fát akarunk kivágni, mint ahányat fel tudunk dolgozni, de ugyanolyan veszélyes visszafordulni, feladni, ha egy kidőlt fatörzs keresztezi utunkat, ahelyett, hogy nekilátnánk eltakarítani magunk elől. Az Örökkévaló tervei, ősrégi ígéretei csodálatos módon vezethetik az előrejutásunkat. Mindannyiszor, amikor vele indulunk, tanácsaira hallgatunk, figyelmeztetéseit komolyan vesszük, és nem engedjük magunkat eltéríteni a tőle kapott céljainktól, akkor a reménység legyőzi a kétségbeesést, a hit a kételkedést, és a szeretet a félelmet. Ilyen a mi Urunk és Istenünk!

Mennyei Atyám, magasztallak téged, mert velem vagy ma is! Dicsérlek, mert tetteid igazak, és hűséged rendíthetetlen!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!