2021. november 19., péntek

Napi felülről:

Fáradhatatlanul áldjátok azokat, akik üldöznek, vádolnak benneteket! Áldást mondjatok, és ne rosszat kívánjatok rájuk, vagy, hogy Isten megátkozza őket!

Pál levele a rómaiakhoz 12. rész 14. vers*

Áldott pénteket, küzdelemmel, kihívásokkal, de győzelmekkel teljes napot kívánok minden testvérem részére!

Elég hatalmas már így is a világ gonoszságból épített szemétdombja, legalább mi ne tegyünk rá még egy lapáttal arra hivatkozva, hogy bőven rászolgált a másik! Rendkívül megalázó, bántó és felháborító, amikor vádolnak, rágalmaznak és ellenségesen bánnak velünk, de amikor mi is beleállunk a sorba, ugyanazt a rosszat kívánjuk, gondoljuk vagy tesszük másokkal, ami bennünket kiborít, azzal csak azt erősítjük, hogy ez a követendő példa, ez a helyes hozzáállás. Ebben pedig félig igazunk is van, de a másik felében ott van Jézus Krisztus szeretete, aki azért jött el hozzánk és közénk, hogy megtörje a gonosz, a halál és az átok uralmát. Ezt pedig nem a régi módszerekkel, nem ítélettel vagy számonkéréssel tette, hanem azzal, hogy életét adta a bűnösért, a gonoszért, az átkozódóért, mert ez az igaz szeretet győzelme. Ezzel a mennyei segítséggel, szabadsággal és küldetéssel esélyt adhatunk a környezetünknek, hogy kilépjen a gonoszság ördögi köréből és Isten világossága áradjon rajtunk keresztül!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy annak ellenére szeretettél és szeretsz, amilyen voltam és vagyok! Életem átkát megtörted és áldássá formáltad a kereszten!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!