2021. augusztus 4., szerda

Napi felülről:

A gonosz emberekre ne nézz irigy szemmel, és ne vágyakozz velük együtt lenni! Az ilyenek szíve erőszakot tervez, az ajkuk meg csalárdságot beszél.

Példabeszédek könyve 24. rész 1-2.vers*

Áldott szerdát, becsületes, józan és megfontolt szívet, szilárd és világos lépéseket kívánok minden testvéremnek!

Évezredekben mérhető az emberiség ismert történelme, ami bizonyság arra, hogy a körülmények, eszközök és felhalmozott tudás változhat, de az alapvető erkölcsi és hitkérdéseink hasonlóak maradnak. Tudunk életet adni, menteni és gyógyítani, de képesek vagyunk ölni, tönkre tenni és megsebezni is. Szeretünk, óvunk, és együtt érzünk, de gyűlölünk, megalázunk és kegyetlenkedünk is. Minden korban csábítás és kísértés a gonoszság ereje és hatalma, mert hiába látjuk benne a rosszat, rendkívül vonzó az, amit elérhetünk általa. A vágy a többre, szebbre, gazdagabb létre önmagában egy folyamatos ösztönző erő a küzdelmeink során, de amikor mások kihasználása, becsapása, letaposása és cserbenhagyása az ára mindennek, az már egy eltorzult, a gonoszság által megfertőzött szív útja. Csak önbecsapás, hogy bennünket nem fog csapdába ejteni a hazugság, ha néhányszor használjuk a kényelmetlen tények elfedésére. Csak önáltatás, hogy néhány illedelmes szóval, gesztussal elfogadhatóvá válik a hűtlenség és szószegés. A gonosz minden formája mérgező, még akkor is, ha egyes fajtái lassan fejtik ki hatásukat. Ne mérgezzük magunkat és a környezetünket, még akkor sem, ha mások ezt lelkiismeret-furdalás nélkül teszik! A felfelé vezető utat, egyre nagyobb világosság és igazságosság veszi körül, de ez a mi életcélunk!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogyha nehéz is becsületesnek, jónak és igaznak maradni, te erre hívtál el, ebben fogsz segíteni és támogatni. Áldott légy érte!

*Szent István Társulat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!