2021. augusztus 3., kedd

Napi felülről:

Jézus pedig vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak.

Márk evangéliuma 6. rész 41. vers*

Áldott keddet, felemelt fejet, hittel teljes szívet és hálás szeretetet kívánok minden testvéremnek!

Sok különböző élethelyzetet megélünk, és megtanuljuk kezelni is az idők során. Elviseljük és alkalmazkodunk, ha kevés van, vagy éppen hiányzik valami. Tudunk beosztani, takarékoskodni, félretenni és kuporgatni. Élvezzük azt, amikor már nem kell aggódni, mert van elég, és már a pazarlás sem probléma. A szívünk szeretetétől függően a kevésből és a sokból is tudunk adni és ajándékozni. Amit azonban mindenképpen meg kell tanulnunk, hogy ne csupán az üres, vagy teli tenyerünkig lássunk el, az az égre tekintő, hálát adó és áldást kérő szív csodája. Ha lefelé tekintünk, akkor magunkat látjuk, ha előre, akkor észreveszünk másokat is, de amikor az égre, akkor kitárulhat a menny és megláthatjuk a nekünk adatott gazdagságot. Meg kell értenünk és tanulnunk, hogy a megszerzett és kezünkben tartott javak, csak akkor teljesednek ki, ha felülről is rátekint az Atya, mert felnéztünk rá, és hálaadással, áldást mondva osztjuk meg. Ez az, amikor minden a megfelelő helyére kerül, amikor nem az önző és irigy lélek, hanem a hittel teljes szív veszi kezébe az értékeinket.

Mennyei Atyám, te nem szűkölködsz az áldásokkal és naponta betöltesz javaiddal! Segíts, hogy megtanuljak minden helyzetben felnézni rád, hálát adni, áldást mondani és bölcsen megosztani!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!