2021. október 15., péntek

Napi felülről:

Jézus így válaszolt: „Aki igazán szeret engem, az megfogadja szavaimat, és engedelmeskedik nekem, ezért Atyám is szeretni fogja őt. Atyám és én eljövünk hozzá, és vele együtt fogunk lakni.”

János evangéliuma 14. rész 23. vers*

Áldott pénteket, a szeretet jelenlétének, hatásának és működésének örömét, békességét és biztonságát kívánom minden testvéremnek!

Ahány félék vagyunk, annyiféle otthont alakítunk ki, ami jellemzi énünket, gondolkodásunkat és hozzáállásunkat az élethez. Természetesen ezt nagyban befolyásolja a neveltetésünk, környezetünk és a pillanatnyi lehetőségeink is. Ráadásul ez életkoronként eléggé változó lehet, mert egészen másként néz ki egy sokgyermekes családi ház, mint az egyedül élő otthona. Ezeket tudva, vagy tudatlanul igazán értékes kérdésnek tartjuk, hiszen erre költjük a legtöbb anyagi forrásunk, és erre fordítjuk az időnk jelentős részét, mert ez a mi saját birodalmunk. Mindezeken túl a mennyei Atya szeretete egy különleges lehetőséget kínál, és valósíthat meg bennünk. Jézus Krisztus lelkének mennyei otthont formáló erejét, ami a belsőnkben kezdődik el, és fokozatosan átformálhat, átalakíthat minket minden területen. Új alap, színek, eszközök és ablakok kerülnek a lelkünk házára. A sötét tónust felváltja a világos, napfényes. Az önzés páncélszekrénye helyére az odaadás virágai kerülnek. A félelem és aggódás pedig lakótárs helyett, nem várt betolakodó lesz. A szeretet jelenléte, és Isten igéje iránti elkötelezettség az az kincsesbánya, amelyen keresztül mindez teljessé válik rajtunk és bennünk.

Mennyei Atyám, nincs nagyobb kincsem, reménységem és célom, mint a szereteted valós jelenléte az életemben!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!