2021. október 16., szombat

Napi felülről:

Dávid tanítókölteménye. Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett.

32. Zsoltár 1. vers*

Áldott szombatot, a boldog szív örömét és a felszabadult lélek háláját kívánom minden testvéremnek!

Amíg a boldogságot keressük, adjuk-vesszük, kérjük, vagy éppen követeljük, addig nehezen vesszük észre, hogy az nincs is olyan messze tőlünk, csak el lett takarva a szemünk elől. Minden rendezetlen helyzet, hamisság, hűtlenség, álnokság és neheztelés egy-egy becsukott ajtó, ami mögé el lett zárva a boldogságunk bizonyos része. Minél több ilyen rejtett helye van a szívünknek, annál kevesebb marad a felszabadult és hálás öröm számára. Legtöbbször büszkeségből, sértett önérzetből vagy éppen félelemből őrizgetjük, rejtegetjük ezeket a boldogságbörtönöket. Amikor másokat próbálunk büntetni haragunkkal, gyűlöletünkkel, akkor az első foglyok mi magunk leszünk. Amikor az elvárt látszat kedvéért egy képmutató, kirakat életet mutatunk be, akkor az őszinte boldogságot rabságra ítéljük a lelkünk egy eldugott szegletébe. A boldogság a szabad szív öröme és hálája. A mennyei Atyának van hatalma és megoldása arra, hogy a bűneink, vétkeink és szégyenünk, ne tönkretegye az életünket, hanem megszabaduljunk tőle. Nekünk pedig van lehetőségünk és esélyünk arra, hogy hozzá meneküljünk és arra is, hogy rendezzük a rendezetlen kapcsolatainkat!

Mennyei Atyám, te vagy az én szabadító Istenem, aki elhordozta és segít rendezni hűtlenségem és vétkem minden átkát, hogy a szívem a boldogság otthona lehessen!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!