2021. szeptember 4., szombat

Napi felülről:

Azt is tudjuk, hogy Isten Fia eljött a Földre, és ő tett bennünket képessé arra, hogy az igaz Istent megismerjük. Most pedig az igaz Istenben élünk, fia, Jézus Krisztus által. Igen, ő az igaz Isten és az örök élet.

János első levele 5. rész 20. vers*

Áldott szombatot, az igaz élet békességét, Isten jelenlétének és ajándékainak örömét kívánom minden testvéremnek!

Elég hamar felismerjük saját korlátainkat. Arra is ráeszmélünk, hogy kitartó munkával, gyakorlással, tanulással és türelemmel ezek a határok tágíthatóak, nem kell elfogadnunk és beletörődnünk a jelenlegi helyzetünk megváltoztathatatlan voltába. Amíg élünk, addig lesznek lehetőség ajtók, amelyeket mi tudunk kinyitni hittel, reménységgel és bátorsággal, hogy átlépjünk a jelenlegi falainkon. Ugyanakkor az emberi tudásunknak, képességeinknek és akaratunknak így is lesznek végállomásai, ahonnan látszólag nincs következő megálló. Itt van a helye megismerni a felfoghatatlant, találkozni az Igazzal, a teljes Valósággal, a mennybe nyíló ajtóval és az oda tartó úttal. A hitünk nyitja ki a bejáratot, ahol azonnal ajándékok várnak ránk. Az Atya szeretetének békessége, Isten megismerésének öröme és a valódi élet teljessége. Jézus Krisztus élete, odaszánása és értünk felvállalt halála a biztosítéka, hogy ezt a lehetőséget mi is megragadhatjuk. Nem kell a reménytelenség és a félelem fogságába maradni, mert nem ez a mennyei terv az életünkkel, hanem az élet Istenben, az Igazban a Fiú által.

Mennyei Atyám veled és benned maradni maga az élet! Köszönöm, hogy képessé tettél arra, hogy megismerhesselek!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!