2021. szeptember 5., vasárnap

Napi felülről:

Amikor a maga juhait mind kivezeti, előttük jár, és a juhok követik, mert ismerik a hangját.

János evangéliuma 10. rész 4. vers*

Áldott vasárnapot, a Pásztor útmutatásának békességét, hangjának értését és követésének boldogságát kívánom minden testvérem számára!

Már egy csecsemő is képes felismerni édesanyja hangját, ehhez nincs szüksége különleges képességekre, mert az életközösségből, a szeretetkapcsolatból fakad ez a tudás. Akivel időt töltünk, akivel rendszeresen beszélgetünk és közel áll hozzánk, annak nem csupán ismerjük a hangját, hanem kedveljük is, sőt egyfajta biztonságot, békességet nyújt számunkra. Leginkább akkor vesszük ezt észre, amikor valaki eltávozik mellőlünk és ürességet, hiányt érzünk nélküle. Mivel nem kizárólag emberi kapcsolatokra lettünk megteremtve, hanem képesek vagyunk érzékelni mélyebb, magasabb és a látható világ mögött található valóságot is, mindaddig valami nehezen megmagyarázható vágyat érzünk az örök, a végtelen felé, amíg meg nem ismerjük a mennyei Atya magához hívó hangját, amely Jézus Krisztusban megszólított bennünket. Az a békesség és biztonság, amely abból fakad, hogy a lelkünk megtalálta a hazafelé vezető utat, a Pásztora hangját és követésének örömét semmi mással nem pótolható. Ettől csak a hitetlenségünk, istentelenségünk és makacs büszkeségünk választhat el, de ezek közül egyik sem fog megmenteni bennünket, csak tönkretenni. Lépjünk bátran, félelem nélkül és reménységgel a Pásztor nyomába, amely a jó úton fog vezetni bennünket.

Mennyei Atyám, ma sem hagytál magamra, hogy egyedül boldoguljak, mert te jársz előttem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!