2021. szeptember 17., péntek

Napi felülről:

Mindegyikőtök, amint elfogadta és megragadta a kegyelem ajándékát, egymást azzal segítsétek és szolgáljátok, mint Isten sokféle kegyelme otthonának megbízható és nemes felelősei, vezetői.

Péter első levele 4. rész 10. vers*

Áldott pénteket, Isten kegyelmének éltető erejét, a felülről kapott megbízatásunk örömét és áldásait kívánom minden testvéremnek!

A Teremtő egy ajándékozó és nagylelkű nyitottsággal vett, és vesz körül bennünket. Ő jókedvvel, örömmel és élvezettel készített számunkra egy fantasztikus világot, de ugyanezzel a lelkülettel kezdett neki az általunk elrontott és tönkretett szeretetkapcsolataink helyreállításába is. Ebbe már testileg bele is kellett halnia, hogy a gonosznak és a halálnak ne lehessen valódi uralma felettünk. Ez a kegyelem ajándéka, Isten jóakaratának ereje és forrása, az igazi örömhír. Ezt vehetjük át tőle, mint mennyei kincset, amit nem őrizgetnünk kell, vagy elrejtenünk a kíváncsi szemek elől, hanem naponta használni és élni vele. A szívünk szabadsága az első következménye ennek a találkozásnak. A következő lépés a lelkünk otthonának felfedezése, ahol a békesség, öröm és szeretet mellett nagyon hamar megérthetjük a feladatunkat és felelősségünket. Kiderül, hogy Isten országában nem csupán nagy kegyesen befogadott idegenek lettünk, hanem családtagok, örökösök és felelős megbízottak. Ez a kegyelem csodája és lehetősége!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Jézus Krisztusban engem is megtalált a kegyelmed!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!