2021. november 24., szerda

Napi felülről:

Ha azonban mégis betöltitek a felséges törvényt, az Írás szerint: „Szeretni fogod a veled kapcsolatba került embertársadat, mint önmagadat!” – megfelelően cselekedtek.

Jakab levele 2. rész 8. vers*

Áldott szerdát, szeretettel látó szívet, és irgalommal ölelő lelket kívánok minden testvéremnek!

Az, hogy közünk van egymáshoz, nem magától érthető igazság. Abban az értelemben szívesen használjuk, hogy mindenki felelős a boldogulásunkért, és ha ez nem teljesül, akkor megsértődünk, háborgunk és hátat fordítunk. Ennek a gondolkodásnak átéljük a másik oldalát is, amikor folyamatosan azzal az elvárással szembesülünk mások részéről, hogy kiszolgáljuk az igényeiket. A közösség ennél sokkal többről szól! Rólunk, akik egy hajóba kerültünk valamely oknál fogva, és ezzel felelőssé váltunk egymás egészségéért és jövőjéért. Mindannyiszor, mikor elkezdünk válogatni, hogy ki kapjon tiszteletet, megbecsülést tőlünk, és ezzel együtt potyautasokat is kinevezünk, akik nem figyelmet, csak megvetést és elutasítást érdemelnek, önmagunkkal teszünk rosszat. Nem lesz soha jobb dolga a léleknek, mint amikor békességben képes élni a környezetével. Elfogadja saját magát, azt aminek, akinek, és amire született, nem emberek, hanem a Teremtő akarata szerint. A felséges, királyi törvény betöltése a legjobb, leghelyesebb és legkiválóbb útja az élet teljes megélésének.

Mennyei Atyám, hálát adok, hogy megmutattad, mit jelent a szeretet!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!