2021. november 25., csütörtök

Napi felülről:

Jobb az Úrnál keresni megoldást, mint emberben bizakodni. Jobb az Úrnál keresni megoldást, mint tekintélyes emberekben bizakodni.

118. zsoltár 8-9. vers*

Áldott csütörtököt, a szív békességes oltalmát, és a lélek meg nem szégyenülő bizalmát, reménységét kívánom minden testvérem számára!

A bizalomvesztés elkerülhetetlen, mert akaratlanul is fogunk hibázni emberi mérték szerint, és nem mindenki lesz elnéző, megértő velünk szemben. Bármennyire is szeretnénk segíteni másoknak, ez nem feltétlenül lesz sikertörténet a különböző elvárások miatt. Abban bízni, hogyha a jót tesszük, mindenki értékelni fogja az igyekezetünket, vagy a feletteseink biztos, hogy megfelelő módon jutalmazzák erőfeszítéseinket egy eleve kudarcra ítélt váradalom. Többféle csalódást, sőt kiábrándultságot szabadítunk a lelkünkre, amikor olyat várunk másoktól, amit mi is csak szeretnénk megvalósítani. Mivel mi nem tudunk, mindig mosolyogva, türelemmel és figyelmesen helytállni a családban, a munkahelyen, ne abban bizakodjunk, hogy majd mások ezt megteszik helyettünk is. A mennyei Atyánál azonban mindaz megtalálható, ami belőlünk hiányzik. Ő a szív szakértője, minden titkának ismerője. Amikor megoldásra, védelemre vagy segítségre van szükségünk a legjobb sorrend, ha nála kezdjük keresést, kopogtatást és zörgetést, hogy ő készítse elő utunkat, tanácsoljon, vezessen, formálja mások, vagy vezetők szívét felénk. Ezek után, ha embereken keresztül kapunk támogatást, megbecsülést mögötte észre tudjuk majd venni az Úr csodálatos munkáját.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy benned csalódás nélkül megbízhatom, és emiatt mások felé sem kell teljesíthetetlen elvárásokat hordoznom.

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!