2021. november 26., péntek

Napi felülről:

„Mi a haszna testvéreim, ha valaki állítja, hogy megtartja a hitet, de cselekedetei hiányoznak? Nem erőtlen ez a hit, hogy megmentse őt a haláltól?”

Jakab levele 2. rész 14. vers*

Áldott pénteket, a hitben való megerősödést, és a szív minden értelmet meghaladó békességét kívánom minden testvérem életére!

A hit nem játékszer, de nem is egy csodálatos dísztárgy, amit felrakhatunk lelkünk egyik polcára büszkén mutogatva, hogy ez is van nekünk! Az Istenbe vetett bizalom, vagyis a valódi hit egy felülről kapott pajzs, valóságos védelem a gonoszság minden hatalma ellen, de ehhez alkalmazni kell! Mindennapos használatra lett előkészítve, és mivel élő, csak edződik, erősödik és növekedik mindeközben. Már egy parányi hit is csodákra képes, ha valaki él vele, és tettei ebből fakadnak. A cselekvő hit olyan, mint a levegő, szemmel láthatatlan, de mégis élteti az egész testet, és ha hiányzik, abba belehalunk.  Amikor a magot, nem elültetjük és gondozzuk, csak tartogatjuk és félretesszük, akkor új élet, termés sem lesz belőle. Amikor a hitet megpróbáljuk bezárni egy dobozba, és csak ünnepnapokon, a templomban elővenni, az a lélek pillanatnyi megnyugtatására elég lesz, de arra, hogy a haláltól megmentsen, és megnyissa a menny kapuját arra elégtelen. Hinni nem csupán a templomban kell, hanem a hét minden napján és minden pillanatában, mert az életünk ezzel lesz teljes, és több mint földi.

Mennyei Atyám, segíts, hogy a benned való bizalom növekedjen az életemben, és egyre láthatóbb, érezhetőbb legyen minden tettemben a te jelenléted!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!