2021. november 27., szombat

Napi felülről:

„Ahol ugyanis féltékeny irigység, és hiú dicsőségvágy van, ott nyugtalan békétlenség és mindenféle gonosz cselekedet is.”

Jakab levele 3. rész 16. vers*

Áldott szombatot, testi, lelki pihenést és felüdülést kívánok minden testvérem számára!

Egy fa ágait levághatjuk, újból és újból, de ha gyökere, törzse egészséges, tovább fog élni, és ismét ki fog hajtani. Vannak mélyen meggyökerezett problémák, bűnök a szívünkben, amelyek feltartóztathatatlanul meghozzák a belőlük fakadó hamis gondolkodást és tetteket. Az irigykedő féltékenység abból táplálkozik, hogy nekünk több járna, mint ami a birtokunkban van, és mások jóléte, sikerei nem hálát, vagy örömöt, hanem folyamatos nyugtalanságot, feszültséget hoznak elő belőlünk. A hiú törtetés, dicsőségkeresés mögött önző énünk uralkodásvágya húzódik, amely leplezhető szép szavakkal, igazolható sikerekkel, de attól még ugyanúgy közösség és lélekromboló hatású. Harcolhatunk a látható és valóságos tetteink ellen, amikor sértő szavakat dobálunk mások felé, amikor tudatosan megszégyenítünk valakit, amikor a haragunk árad, mint a kiöntött folyó, de ezek ellen csak részsikereket fogunk elérni, ameddig továbbra is megtűrjük és ápolgatjuk a szeretetlen lelki hozzáállásunkat. Istenünk egy másik útra hívott el bennünket, ahol szembesülve gonoszságunkkal nem az ítélet, hanem a megbocsátás hatalmával találkozhatunk, az irigység helyett a szeretet tüzével!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem kell az irigység, önzés és hiúság fogságában vergődnöm, mert elhoztad a szeretet, irgalom és megbocsátás szabadságát az életembe Jézus Krisztus által!

*Saját fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!