2021. május 7., péntek

Napi felülről:

Nem mondhatja a szem a kéznek: „Nincs rád szükségem”, vagy a fej a lábaknak: „Nincs rátok szükségem!”
Korinthusi első levél 12. rész 21. vers*

Áldott pénteket, a feladatainkhoz szívbéli örömöt, a kapcsolatainkhoz pedig elfogadó szeretetet kívánok minden testvéremnek!

Alázatra késztető, másrészt biztonságot nyújtó felismerés, hogy nem körülöttünk forog a világ, de fontos és értékes tagjai lehetünk egy családnak, egy közösségnek, sőt a Szentlélek bennünk munkálkodó erejéből Jézus Krisztus gyülekezetének is. A test tagjainak teljesen eltérő a felépítése és a rendeltetése, de a cél közös, a szervezet egészsége és jóléte, mert ettől függ minden rész boldogsága. Ezért fel kell vennünk a harcot, a „Nincs rád szükségem”, „Nincs rátok szükségem” kísértésével. Ezek akkor kerülnek előtérbe, amikor a saját helyzetünket, értékünket felnagyítjuk és túlbecsüljük, a közösség érdeke és jövője pedig háttérbe szorul. Magunkat pótolhatatlannak, másokat pedig felesleges koloncnak fogjuk érezni, ez pedig megfertőzi a gondolatainkat és a szívünket is. A mennyei atya csapatjátékosnak teremtett bennünket, ezért az egyéni sikerek csak akkor lesznek hosszú távú örömforrások, ha ezzel előrébb segítjük a többieket is, még azokat is, akik most még értéktelennek, haszontalannak látszanak. Ez az alapelv működik egy gyermek felnevelése során a családban is. Azzal, hogy másokat lebecsülsz, te nem leszel értékesebb, csak büszkébb és önzőbb, ennél pedig sokkal többre hívattál el!

Atyám köszönök minden közösséget, amelynek tagja lehetek, mert ezeken keresztül tanítasz és nevelsz a helyes szeretetre!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!