2021. május 6., csütörtök

Napi felülről:

„Az Isten által vetett szilárd alap azonban megáll, amelyre ez van pecsételve: »Ismeri az Úr az övéit, és hagyja el a gonoszt mindenki, aki az Úr nevét vallja!«”
Timóteushoz írt második levél 2. rész 19. vers*

Áldott csütörtököt, a szív rendíthetetlen bizonyosságát és a lélek megújuló erejét kívánom minden testvéremnek!

Annyi minden szépet, jót és csodálatosat szeretnénk felépíteni az életünkben. Vágyunk egy boldog, szeretettel teljes és örömtől sugárzó otthonra, ahol biztonságban és békességben élhetünk. Az évek, évtizedek keserű tapasztalatai azonban fokozatosan leépítik ezeket a terveket, és néha, a végén már csak a romok közt kesergő szív marad hátra. Pedig a vágyak őszinték és tiszták voltak, mert a lelkünk legmélyebb, Istentől kapott ajándékaiból táplálkoztak. Nemes álmok nélkül az emberi élet igencsak elviselhetetlen lenne, de a problémát az okozza, hogy nem megfelelő alapokon és tervek alapján szeretnénk megvalósítani azokat. Aki az alapvető emberi jóságra vagy saját maga jó szándékára, indulatára szeretne alapozni, arról előbb vagy utóbb kiderül, hogy igencsak ingoványos talajon képzelte el az építkezést, mert a gonoszság nem gyermekmese, hanem mindennapos valóság. A jó hír, hogy ennek ellenére nem kell a szemétbe dobnunk a boldogság utáni vágyunkat, de ehhez az Isten által tervezett és épített szilárd alapot kell használnunk, amely hitelesített és halálbiztos. Erre már nem az álmaink földi otthona fog felépülni Jézus Krisztus segítségével, hanem a minden képzeletünket meghaladó mennyei hajlékunk, ami itt a halandó testünkben kezdődik el, és az Úrnál lesz teljesen készen!

Atyám, köszönöm, hogy nálad az életem teljesen biztonságban van és bíztatsz, hogy bátran és hittel építkezzek a mennyei alapokra!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!