2021. június 22., kedd

Napi felülről:

Jobb egy marokra valót szerezni nyugodtan, mint két marokra valót hajszoltan és hasztalan erőlködéssel.

Prédikátor könyve 4. rész 6. vers*

Áldott keddet, megelégedett, békességes szívet és hálás örömmel betelt lelket kívánok minden testvéremnek!

Igaz, hogy a két teli marok duplája az egynek, de ezzel együtt nem marad szabad kezünk és lehetőségünk adni, simogatni, kezet fogni, vállon veregetni és megkapaszkodni egy biztonságot adó korlátba. Tényleg szükségünk van mindarra, amit begyűjtöttünk, felhalmoztunk és birtoklunk? A minél több, kényelmesebb és szebb eléréséért érdemes feláldozni a szív békességét, a lélek szabadságát és nyugalmát? Elengedhetetlen egy egészséges egyensúly a fárasztó munka, a megelégedett pihenés és kikapcsolódás között, a kapcsolataink ápolása, építése és a lelkünk gyarapodása érdekében. A kevesebb akkor válik többé, amikor jól, hasznosan, hálaadással és áldással tudjuk felhasználni. Egyik kezünkkel tartani a magokat, a másikkal pedig vetni. Az egyikkel leszedni a gyümölcsöt a másikkal pedig a helyére tenni. A birtoklási vágy nem haszontalan erőlködés, ha a megfelelő sorba kerül az életünkben az Isten tisztelete, a lelkünk igényei és szeretet-kapcsolatai mögé és segítésére, de sohasem ezek elé. Egyszer mind a két kezünkkel el kell engedni, amit addig tartogattunk, de mindaz, amit Isten országában megkaptunk, azt senki el nem veheti tőlünk.

Áldott légy mennyei Atyám azért a sok jóért, amivel körbevettél, a két kezemért és azokért a lehetőségekért, amelyeket ma is elkészítettél számomra!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!