Isten nyugalma

Mert ha Józsué bevitte volna őket a nyugalom helyére, nem szólna azután egy másik napról. A szombati nyugalom tehát még ezután vár az Isten népére. 10 Aki ugyanis bement az Isten nyugalmába, maga is megnyugodott a munkáitól, mint Isten is a magáétól. 11 Igyekezzünk tehát bemenni abba a nyugalomba, hogy senki el ne essék az ehhez hasonló engedetlenség következtében.

Zsidók 4:8-11

Mert ha Józsué bevezette volna Izráel népét Isten nyugalma helyére, Isten nem beszélt volna később egy másik napról. Ebből láthatjuk, hogy Isten népét még mindig várja a szombat-napi nyugalom. A teremtéskor Isten befejezte a munkáját és utána megpihent. Ezért aki belép Isten nyugalmába, az is abbahagyja a saját munkáját, és megpihen utána. Tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik, hogy beléphessünk abba a nyugalomba! Ne kövessük azok példáját, akik nem engedelmeskedtek Istennek!

A pihenőnapokról a szülők látogatása jött fel bennem. Amikor összejön a család a szülőknél, és együtt megpihenve élvezik egymás társaságát. A gyülekezet mint Atyánk háza erre a vasárnapi találkozóra hív. Amikor az Atya megnyitja a háza ajtaját, a gyermekei előtt egy közös nagy beszélgetős találkozóra. Testvérekként az Atya családjába tartozunk. A megszokott program mellett lehetőséged van találkozni testéreiddel, félre rakva a munkát és a körülményeket, viszont támogatva és erősítve egymást a nehézségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!