2023. május 8., hétfő

Napi felülről:

„Nincs senki olyan szent, mint te, Örökkévaló! Sőt rajtad kívül senki sincs! Nincs más kőszikla, Istenünkhöz hasonló!”

Sámuel első könyve 2. rész 2. vers*

Áldott hétfőt, a nehézségeink közepette is az Örökkévaló jelenlétének, segítségének a megtapasztalását kívánom minden testvérem számára!

Anna, Sámuel próféta édesanyja akkor mondta el ezt az örömimádságot, amikor sok évnyi elkeseredett vívódás után megszülethetett gyermeke, akit az Úrtól kért, kapott és neki ajánlott.  Néhány évvel korábban még bánatos lélekkel imádkozott az Úr előtt, szomorúságát neki panaszolta el. Igaz, hogy emberek nem hallhatták a szavait, hiszen hang nélkül mondta ki őket, de az Örökkévaló igen. Eljött a hálaadás ideje, mert megsegítette őt az Isten, visszanyerte életkedvét és reménységét. Addig is bízott a Mindenható szabadításában, ezért fordult hozzá, de most meg is tapasztalta, hogy nem szégyenül meg az, aki nála keresi, tőle várja a megoldásokat. Nincs senki más, aki mérhető lenne a mennyei Atyához! Nincs semmilyen más erő, befolyás vagy hatalom, akihez érdemesebb lenne fordulnunk az életünk nagy és fontos kérdéseiben. Nincsen más olyan biztos pont, rendíthetetlen alap, amelyre megéri építeni a jövőnket, mint az ő ígéretei és kijelentései. Ez akkor is igaz, ha tele van a szívem szomorúsággal és akkor is, amikor az áldások örömében élhetek!

Mennyei Atyám, hálát adok, mert te vagy az én reménységem, az életem alapja és segítsége!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!