2021. június 10., csütörtök

Napi felülről:

A türelmes hozzáállás a vezetőt is meggyőzi, és a nyelv szelídsége, kedvessége az erős keménységét, ellenállást is megtöri.

Példabeszédek könyve 25. rész 15. vers*

Áldott csütörtököt, valódi és mély békességet, a kapcsolataink építésében pedig szelíd és türelmes szívet kívánok minden testvéremnek!

Az teljesen természetes lett számunkra, hogy az életünk egy folyamatos küzdelem. Szeretnénk megvalósítani az álmainkat, vágyainkat, megvédeni az eredményeinket és megfelelő kapcsolatokat kiépíteni. Megtanultuk, hogy mindezekért meg kell harcolnunk a saját korlátainkkal és mások ellenállásával szemben is. Elkeserítő megoldás, ha a nehézségeket látva feladjuk és hagyjuk, hogy sodorjon az ár, mások irányítsanak bennünket és a végén teljesen kifolyjon az életünk a kezünkből. A másik véglet, amikor keménységgel, mások leuralásával és kihasználásával próbáljuk meg építeni a saját várunkat. Pedig nincs messze tőlünk a helyes út, csak fel kell ismernünk, hogy a hosszú távú boldogságunk nem az egyéni sikereken, vagy bukásokon múlik, hanem a közös eredményeken. Itt pedig nem legyőzni kell a másikat, hanem türelemmel meggyőzni, nem megalázni, hanem kitartó szelídséggel megtörni az értelmetlen keménységet és ellenállást, mert ez a csapatunk sikerének a kulcsa. Talán ez abban is segít, hogy megértsük, hogy a mennyei Atya mennyire türelmes hozzánk, akkor is, amikor sokra tartjuk magunkat, és mennyire szeretné, ha a kemény szívünk összetörne szelíd szavát hallva.

Atyám köszönöm, hogy ennyire türelmes vagy hozzám! Formálj, alakíts ma is szelíd és bátorító szavaddal!

*Saját magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!