2021. május 17., hétfő

Napi felülről:

Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták.
Máté evangéliuma 7. rész 12. vers*

Áldott hétfőt, hitben, szeretetben és türelemben sikeres, győztes hetet kívánok minden testvéremnek!

Van egy nagyon egyszerű alapelve az életnek, ami az Isten országában ugyanúgy működik. Ez a vetés és aratás összefüggése. Csak abból tudunk aratni, amit elvetettünk. Amikor elvárásokat, igényeket és követeléseket hintünk magunk körül, abból csak ugyanezek fognak kisarjadni. Az önző szív beszűkült látással rendelkezik, azt világosan észleli, hogy neki mire van szüksége és ezt hangosan ki is mondja. Másokban az elképzelései beteljesítőjét keresi, látja, és attól várja a boldogságát, hogy valaki betölti ezeket az álmokat. Pedig nem is a vágyakkal és igényekkel van a probléma, hanem a homályban tévelygő lélekkel. Ha boldog akarsz lenni, ne arra várj, hogy ki vagy mi fogja elhozni számodra az áhított édent, hanem fedezd fel, hogy kaptál elég időt, erőt és lehetőséget, hogy mások számára a boldogság sugara lehess. Ne félj attól, hogy veled így mi lesz majd, téged ki fog szeretni, mert aki a boldogság magjait veti, az abból aratni is fog. Viszont mindehhez türelem kell, mert a magoknak időre van szüksége, hogy beérjenek.

Atyám, hálás vagyok, mert te előbb szerettél, és ez a szeretet engem is elért, hogy jó gyümölcsöt és áldást hozzon!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!