2021. augusztus 26., csütörtök

Napi felülről:

De ő így felelt: Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük! Majd Elizeus így imádkozott: Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson! És az Úr megnyitotta a szolgának a szemét, és az meglátta, hogy tele van a hegy Elizeus körül tüzes lovakkal és harci kocsikkal.

Királyok második könyve 6. rész 16-17. vers*

Áldott csütörtököt, felülről kapott látást, és a félelmek fogságából felszabadult életet kívánok minden testvéremnek!

Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor nem elég a körültekintő figyelem, a bölcs óvatosság, és a bizakodó életszemlélet, mert olyan nehézségek vesznek körül bennünket, ami valós félelmekkel tölti be a szívünket. Elizeus próféta, és szolgája Géházi hasonló helyzetbe kerültek, hiszen hiába találtak védelmet egy megerősített helyen, az ellenség tekintélyes sereggel vette körbe a várost, és csak idő kérdése volt, hogy mikor fogják el őket. Emberi számítás szerint ez lehetett a várható forgatókönyv, és emiatt semmi rendkívüli nincs abban, hogy páni félelem kerítette hatalmába a szolga lelkét. „Ne félj, mert többen vannak velünk, mint ővelük!” Ezzel bátorította a próféta Géházit, de úgy tűnik ez önmagában még nem volt elég, mert ezek után azt is kérte az Úrtól, hogy láthassa a szolgája a szemmel láthatatlan valóságot. Kiderült, hogy tényleg nincsenek egyedül, a menny nem hagyta magukra őket és olyan védelem alatt állnak, ami messze felülmúlja az ellenséges erőket. Ez még nem adta meg, és hozta el a teljes megoldást, de a félelmek felett való győzelmet igen, ami a további bátor lépéseket készítette elő a siker felé. Valamikor nem elég látni a szemünkkel, de még csak a szívünkkel sem, hanem hittel nyílik meg, tárul fel az Isten országának jelenléte.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy nem csupán védelmeddel veszel körül, de abban is segítesz, hogy azt is láthassam, ami a szem elől rejtve van!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!