2021. október 11., hétfő

Napi felülről:

… és hogy senkit se tudjanak megfélemlíteni azok a bajok és nehézségek, amelyek most körülvesznek benneteket. Hiszen jól tudjátok, hogy ezeket nem kerülhetjük el!

Első thesszalonikai levél 3. rész 3. vers*

Áldott hétfőt, a reménység bizonyosságát, a hit erejét és bátorságát kívánom minden testvéremnek!

A viharok minden esetben megpróbálják egy-egy fa kitartását. Mégis vannak hatalmas tölgyek és számtalan más famatuzsálem, amely évszázadok óta helytáll a legnehezebb körülmények közepette is. Egyik sem üvegházban éli az életét, egyiket sem kerülték el a pusztító időjárási helyzetek, mégis megmaradtak, és minden évben új hajtást hoznak. Ez nem egy különleges állapot, hanem a természetes közegük és a létük része. Mi sem attól leszünk állhatatosak, ha kihagynak bennünket a bajok és nehézségek, ha a megpróbáltatásokat csak mások életében szemlélhetjük. Ezeket nem kerülhetjük el, de nem is kell, mert arra születtünk, hogy megerősödjünk és megedződjünk ezeken keresztül. A nyomorúságot nem kell keresnünk, mert vagy utolér, vagy belefutunk, legtöbbször váratlanul ilyen helyzetekbe. A fontos, hogy ne engedjünk meg a félelemnek, hogy belülről tegyen rönkre bennünket, meggyengítve az ellenálló képességünket. Bátran higgyünk és reménykedjünk abban, aki megteremtett és elplántált bennünket, mert ő már azt is elkészítette, hogyan fog átültetni bennünket a megfelelő időben.

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy minden megpróbáltatás, az összes baj és nehézség benned és veled nem meggyengít, hanem megerősít!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!