2021. augusztus 27., péntek

Napi felülről:

Hasonló a mennyek országa a szántóföldben elrejtett kincshez, amelyet az ember, miután megtalált, elrejt, majd örömében elmegy, eladja mindenét, amije van, és megveszi azt a szántóföldet.

Máté evangéliuma 13. rész 44. vers*

Áldott pénteket, igaz kincseket, őszinte örömöt és reményteljes szívet kívánok minden testvéremnek!

A drágakő ott várakozik a föld mélyén, amíg valaki meg nem találja, ki nem bányássza elrejtettségéből. Hihetetlen mennyiségű érték hever még mindenfelé, de mindeddig nem jutottunk el a felfedezésükig. Isten nem csupán természeti kincsekkel halmozott el bennünket, hanem lelki és mennyei javakkal is. Ezeket azonban ugyanúgy meg kell találni, meg kell dolgozni érte és nem szabad kiengedni a kezünk közül. A mély és valódi szeretet ára a hűségünk. A boldog és teljes élet alapja a feladatunk, küldetésünk felfedezése, az értéke pedig a kitartó elkötelezettségünk. A mennyek országa a kincsek kincse. Minden másnál értékesebb és többet jelent. Nem alapvető része az emberi természetünknek, de Isten terve szerint megváltoztathatja és átformálhatja az életünket és jövőnket. Igaz, hogy rá kell találnunk, de a mennyei Atya úgy rendezte, hogy mindegyikünk szántóföldjében ott pihen a lehetőség, nem egymás elől kell elvennünk. A megszerzésének ára csupán annyi, hogy az eddigi kincseimet fel merjem és akarjam cserélni egy sokkal nagyobbra, amelynek öröme egyben a mennyé is.

Atyám, köszönöm, hogy országodat megnyitottad Jézus Krisztusban. A legnagyobb kincs már nem elérhetetlen számomra. Ezzel szeretnék élni és ehhez ragaszkodni minden áron!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!