2021. augusztus 20., péntek

Napi felülről:

Én, a bölcsesség, együtt lakom az okossággal, és nálam van a megfontolt tudás…. Általam uralkodnak a királyok, és rendelkeznek igazságosan a fejedelmek.

Példabeszédek könyve 8. rész 12. 15. verse*

Áldott pénteket, örömteli ünneplést és pihenést, bölcs gondolatokat és tetteket kívánok minden testvéremnek!

Nemzetünk, népünk, már több mint ezer éves történetét határozta meg Szent István királyunk hite és bölcsessége. Képes volt olyan döntéseket hozni és olyan irányba terelni országunkat, amelyek áldásai a mai napig elkísérnek bennünket. Államalapítóként tekintünk rá, egy kivételes vezetőre, akinek uralkodása messze túlmutatott saját hatalmán és korán. Megtalálta azt a bölcsességet és megfontolt tudást, amely által nagy királlyá válhatott, akire nem véletlenül emlékezhetünk sok év után is hálaadással. Ennyit számít, ha valaki a saját korában és a személyes lehetőségeivel helyesen él. A bölcsesség, a széles, messzelátó értelem és az igazságos döntések ma sem elérhetetlenek számunkra, de a rövidlátó, kapzsi és önző érdekek legtöbbször háttérbe szorítják őket, pedig ezek nélkül nincs áldott jövő. A mennyei Atya elénk tárta az élet útját. A döntéseink, válaszaink és tetteink nem egyszerűen a máról, és csak a mának szólnak, hanem meghatározzák évek, évtizedek boldogulását és irányát. Legyünk áldássá, mert erre kaptunk mennyei elhívást mindannyian!

Mennyei Atyám, köszönöm bölcs és áldott elődeinket! Kérlek, taníts ma is jól élni a tőled kapott lehetőségeinkkel!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!