2021. augusztus 21., szombat

Napi felülről:

Te azonban őrizd meg a józanságodat, és bármilyen nehézséggel kell szembenézned, viseld el! Hirdesd az örömüzenetet, és kitartóan végezd mindazokat a szolgálatokat, amelyeket Isten rád bízott!

Timóteushoz írt második levél 4. rész 5. vers*

Áldott szombatot, józan hitet és reménységet, a feladatunkra és elhívásunkra összpontosító gondolkodást kívánok minden testvéremnek!

Amíg tart a kábulat, a mámor ténylegesen segít elviselni a nehézségeket, mert elrepít egy valóságtól elrugaszkodott világba, ahol egy időre szabadnak érezhetjük magunkat a terhek alól. Ez azonban a problémákat sohasem oldja meg, csak tovább tologatja. Talán legtöbbször nem is testi értelemben adjuk át magunkat ennek az álomvilágnak, hanem azzal, hogy elhisszük és átitatjuk gondolatainkat, szívünket különböző megtévesztő mesékkel, eszmékkel, amelyeket azért szőttek, hogy a felelősségérzetünk és lelkiismeretünk kikapcsoljon és mások befolyása alá kerüljünk. A lelki józanság, a tisztánlátó és egészséges szív egyik biztos jele, hogy szembenéz a nehézségekkel, nem menekül el, nem keres kifogásokat, nem hárítja a felelősséget másokra, hanem képes elviselni a terheket, mert világosan látja a célokat, de a csapdákat is. Az örömüzenet ma is hatalmas erővel bír, és arról szól, hogy ebben a hazug és ámító világban Istennek van egy jó, igaz, józan és bölcs terve az életünkkel, amely a problémáink igazi gyökerével foglalkozik, vagyis a gonosz befolyásolta szívünkkel. A mennyei Atya nem adta fel a küzdelmét értünk, ezért lehet még élő reményünk és felülről kapott szolgálatunk.

Atyám, köszönöm, hogy az erő, szeretet és józanság lelkével vezetsz ma is, hogy örömöd bennem éljen!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!