2021. április 29., csütörtök

Napi felülről:

A könnyen szerzett vagyon elfogy, de aki keze munkájával gyűjt, az gyarapodik.
Példabeszédek könyve 13. rész 11. vers*

Áldott csütörtököt, szorgalmas kezeket, bölcs szívet és reménnyel teli napot kívánok minden testvéremnek!

Sokkal fontosabb az, aki vagy, illetve akivé válhatsz Isten segítségével, mint az, amit birtokolsz, ami a neveden van, ami ott van a bankszámládon. Sajnos a világ mérlegén mégis a vagyon, az emberi hatalom és sikerek az igazi súlyok. Ezért állandó kísértésünk, hogy minél könnyebben és hamarabb megkapjunk ezekből a lehető legtöbbet. Ezzel az egyik probléma, hogy ezen az úton egyszerű átlépni a tisztesség és becsületesség korlátait és hamar ott találjuk magunkat az önző törtetés, a másokat kihasználás és érzéketlenség mezején. A másik nehézség abból adódik, hogy elhisszük a könnyen szerzett boldogság hazugságát. Egy boldog házasság, egy mély baráti kapcsolat, egy elismerésre méltó szakmai tudás soha sem hullik az ölünkbe, hanem évek, évtizedek kitartó, hűséges munkájának az eredménye, ahol mi magunk formálódtunk, változtunk és válhattunk egyre érettebb és jobb emberré. A mennyei Atya ma is arra biztat és bátorít bennünket, hogy a hiábavaló és hamis vágyálmok helyett, tegyük helyére a következő téglát, vessük el a kezünkbe lévő magokat és hűséggel, hittel lépjünk egyet előre a szeretet útján!

Atyám, köszönöm az élet mély és tőled való örömét és boldogságát! Nem a könnyebb, hanem a helyes úton szeretnék ma is továbbmenni.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!