2021. április 28., szerda

Napi felülről:

„Igaz, ti nem ismertétek Jézust személyesen, de mégis szeretitek őt. Bár most sem látjátok, mégis hisztek benne, és dicsőséges öröm tölt el benneteket, amelyet lehetetlen szavakkal kifejezni. Így éritek el a hitetek célját: a lelketek üdvösségét.” Péter első levele 1. rész 8-9. vers*

Áldott szerdát, hitben, örömben és szeretetben gazdag napot kívánok minden testvéremnek!

Ha a mai napot sem egyszerűen túlélni szeretnénk és valahogyan megúszni minden nagyobb baj nélkül, akkor itt az ideje, hogy a hitünket ne csak tartalékmegoldásnak használjuk vész esetére, hanem arra, amire kaptuk. Látnunk kell vele a szemmel érzékelhetetlent, a teljes valóságot, és nem csak a felszínt! Az emberi értelem csak azt képes megérteni, amit megismert, a képzelet tud szárnyalni soha nem járt helyeken is, de egyedül a hit fedheti fel a lelki-szellemi körülményeinket, meríthet belőlük erőt és örömöt. Minél problémásabb élethelyzetbe kerültünk, annál fontosabb, hogy átlássunk a falakon, a homályon, a betegségen, az anyagi gondokon és érzékeljük Isten országának a csodálatos jelenlétét. Hiszen az életünk igazi célja nem múlandó siker, vagy dicsőség, hanem a lelkünk valódi otthonának felfedezése, biztonsága és öröme. Soha ne szégyelljünk örülni annak, hogy Isten szeretete nagyon fontos nekünk, hogyha néha botladozva is, de hitünk mégis vezet bennünket, mert lesz idő, amikor a jelen nehézségei fognak egy rossz álomnak tűnni és a menny dicsősége lesz a valóság.

Atyám, köszönöm, hogy velem vagy, akkor is, amikor a szemeim nem látnak és szereteted, örömöd életet és reménységet adnak nekem!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!