2021. április 30., péntek

Napi felülről:

„Azután így szólt Tamáshoz: Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő!”
János evangéliuma 20. rész 27. vers*

Áldott pénteket, lelki megerősödést, hitben növekedést, kitartó szeretetet és egy szép hétvégét kívánok minden testvéremnek!

A hitünk növekedése együtt jár a kétségeink ellen való küzdelemmel. A valódi hitet soha nem szabad összetéveszteni a hiszékenységgel. A hitnek mélyre kell ásnia, hogy halálbiztos alapokon épüljön fel, ami hitelesebb minden emberi tudásnál és gondolatnál. A hívő embernek utána kell járnia, meg kell vizsgálnia, kutatnia kell az igazságot, mert csak így kerülheti el, hogy becsapják, félrevezessék és kihasználják. Tamás őszinte kételkedését komolyan vette a feltámadt Jézus és lehetőséget adott számára, hogy saját maga tapasztalja meg a valóságot. Sokkal könnyebb beleolvadni mások hiedelmeinek a sodrásába, ezért is van ma annyi elképesztő tévhit rengeteg követővel, mint elmenni a forráshoz és megízlelni a teljes igazságot. Az Istenben vetett reménység nem mesékben hisz, nem kitalált történetekre épít és nem emberi félelem, bizonytalanság áll mögötte, hanem a Mindenható jelenléte és kijelentései. Ez a hit képes kinyújtani a kezét, megérinteni a szemmel láthatatlant, járni a vízen és bőséges termést hozni a Megváltó szavára.

Atyám, benned bízom teljes szívemmel és ebben a hitben szeretnék növekedni, megtagadva minden hitetlenséget és emberi hiszékenységet!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!