2021. október 9., szombat

Napi felülről:

Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra! Simon így felelt: Mester, egész éjszaka fáradoztunk ugyan, mégsem fogtunk semmit, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat.

Lukács evangéliuma 5. rész 4-5. vers*

Áldott szombatot, a hit bátorságát, a lélek készségét és Isten jelenlétét kívánom minden testvéremnek!

Jézus Krisztus nem azért jött el, hogy csupán meghallgassuk és gyönyörködjünk üzenetében. Valójában már ez is felemelő élmény minden alkalommal, főleg amikor az értelmünkön túl a szívünkig is elér a tőle érkező tanítás, de ez még csak a kezdet. Hasznos meghallgatni egy igehirdetést, istentiszteletet, érezni Isten szavának érintését és erejét, de valódi változásokat és hatásokat csak akkor ér el, amikor a személyes megszólításra hittel és engedelmességgel válaszolunk. Simon Péter egész addigi életében halász volt, ehhez értett igazán, ennek volt a mestere. Egy fáradsággal és kudarccal teljes éjszakai műszak után szólítja meg Jézus, és először a segítségét kéri, azután pedig egy látszólag értelmetlen útmutatást ad. Péter minden addigi emberi tapasztalatát, és az ebből fakadó tudását felülírva hallgat és engedelmeskedik a Mester szavának. Ez pedig mennyei fordulatot hozott az életében. A Megváltó nem csak vendége lett néhány órára, hanem életének ura és vezetője. Nekünk sem mindegy, hogy távolról csodáljuk vagy engedelmeskedve követjük Őt, aki miattunk és értünk élt, halt meg és támadt fel!

Mennyei Atyám, köszönöm, hogy szavad engedelmességre és követésre hív, mert ez az én igazi utam és életem!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!