2021. szeptember 14., kedd

Napi felülről:

Sok víz sem tudja eloltani a szeretetet, folyók sem tudják elsodorni. De ha valaki háza minden kincsét kínálná is a szeretetért, csak megvetnék érte.

Énekek éneke 8. rész 7. vers*

Áldott keddet, a szeretet éltető tüzét és erejét kívánom minden testvéremnek!

A szenvedélyes szeretet a legidőállóbb érték és kincs az emberiség életében. Nem véletlen, hogy perceiért, cseppjeiért is képesek vagyunk hatalmas áldozatot hozni. Ezért hamisítjuk, utánozzuk, megjátsszuk, próbáljuk megvenni, vagy alkudozni vele, de ezek sem képesek elhomályosítani a valódi nagyságát. A mély és őszinte szeretet a lélek gyümölcse, benne van a szív minden íze, zamata, édessége és odaszánása. Ettől lesz olyan nemes és kívánatos. Nem a hevessége, pillanatnyi fellángolása adja az igazi erejét, mert ez gyakran szalmaláng táplálta érzelem, hanem az, amikor a lélek kezd el izzani tőle, olthatatlan vággyal. Ez a létünk legmélyebb forrása, mert isteni eredetű. A mennyei Atya ezzel a szeretettel érkezett közénk Jézus Krisztusban. Ezért fakadt sírva, látva szenvedésünket. Ezért vállalta értünk és helyettünk a halál kínjait, hogy semmi akadálya ne legyen annak, hogy benne rátaláljunk örök életünk szerelmére. Miért pazarolnánk el az életünket szeretet pótlékokra, veszendő kincsekre, ha megtalálhatjuk és élvezhetjük a valódi és eredeti szeretetet is?

Mennyei Atyám köszönöm, hogy a szeretet benned és veled mérhető, ezzel vágyom élni mindörökre!

*Új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!