2021. szeptember 15., szerda

Napi felülről:

Tanuljatok meg jót cselekedni! Törekedjetek igazságra, térítsétek jó útra az erőszakoskodót! Védjétek meg az árvák igazát, képviseljétek az özvegy peres ügyét!

Ézsaiás könyve 1. rész 17. vers*

Áldott szerdát, az igazság bátorságát, az irgalom erejét és hit szárnyait kívánom minden testvérem számára!

Biztos, hogy nem mi vagyunk a világ közepe, nem belőlünk fakad az igazság, és nem rajtunk áll az emberiség jövője, de ettől még a magunk cseppnyi részét mindenhol hozzátehetjük a jó győzelméhez! Az igazi áldások forrása felülről fakad, de nem mindegy, hogy használjuk-e ennek a lehetőségét és erejét, vagy Isten segítsége nélkül, önmagunk próbálunk meg boldogulni. Az egyik legnagyobb céltévesztésünk, amikor a szeretet-kapcsolataink helyett, az önző büszkeségünk várát kezdjük el építeni, amely ugyan képes felemelni mások fölé, de csak idő kérdése, mikor omlik össze és ránk. Ami nem megy magától, ami nem születik velünk, azt meg kell tanulnunk. Mivel a jó és a rossz tudása, képessége egyszerre van bennünk, azt külön el kell sajátítanunk, meg kell harcolnunk, hogy a helyes utat válasszuk. Odaszánni magunkat az igazságra, következetesen kitartani mellette és az erőszakos, másokat leuraló lelkület elfogadás, eltűrése helyett egy erős és bátor elkötelezettséggel a jó irányába vezetni másokat nem is olyan kicsiny feladat. A védtelenek, kiszolgáltatottak ügyében nem elnézőknek, hanem odafigyelőknek és felnézőknek kell lenni, hogy valóságosan építhessük a jóindulat közös otthonát!

Mennyei Atyám, áldott légy, mert lehajoltál hozzám, felemeltél és feladattal bíztál meg!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!