2021. május 27., csütörtök

Napi felülről:

A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz!
Római levél 12. rész 9. vers*

Áldott csütörtököt, jó döntéseket, igaz és őszinte szeretet-kapcsolatokat kívánok minden testvéremnek!

A képmutatás nélküli, hátsó szándékot nem rejtegető szeretet, hit és emberi kapcsolatok az igaz élet szilárd alapjai. A magunkat többnek láttató, a valóságot elferdítő és megszépítő szándékok általában több forrásból táplálkoznak. Az egyik a megszégyenülés és csalódások elkerülése, a másik a hibáink, bűneink rejtegetése, a harmadik pedig céljaink gyorsabb és biztosabb elérése egy szebb kép bemutatásával. Amikor valódi és élő szeretet-kertet építünk, abban nincs helye a szépnek látszó, de megjátszott és élettelen művirágoknak, mert azok képtelenek növekedni és szaporodni. A gonoszság akkor a legrombolóbb, ha megpróbáljuk elfogadhatóvá tenni, ha a pillanatnyi érdekeink miatt mellé állunk és nem ellene, mert így jogot adunk számára, hogy bennünk is végezze romboló munkáját. Itt nincs helye a megalkuvásnak, a szemet hunyásnak, csak a határozott ellenállásnak és elhatárolódásnak, hogy ne tegyük tönkre se magunkat, se környezetünket. A jóhoz, nemeshez és igazhoz azonban ragaszkodnunk kell, minden körülmények között csatlakozni hozzájuk, mert ez az élet útja a pusztulás helyett. Ezt ma is, egész nap megtehetjük, hiszen ez a gyakorlati vizsgánk része!

Atyám, hálát adok neked azért, mert megmutattad Jézusban, hogy milyen a szeretetet, mit jelent ellenállni a gonosznak és a jót képviselni megalkuvás nélkül!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!