2021. május 26., szerda

Napi felülről:

Ha azt mondanád, hogy erről nem tudunk, az, aki a szíveket vizsgálja, beléd lát, és aki lelkedet őrzi, ismer; ő megfizet az embernek cselekedete szerint.
Példabeszédek könyve 24. rész 12. vers*

Áldott szerdát, őszinte, hitből, szeretetből fakadó gondolatokat, tetteket és életet kívánok minden testvéremnek!

Önmagunk megnyugtatását igyekszünk egyre hatékonyabbá csiszolni, mert a mindennapokban sokszor választjuk a problémák kikerülésének könnyebb útját a valódi segítségnyújtás, megoldás helyett, ehhez pedig elengedhetetlen valamilyen jó magyarázat. Nem tudtunk róla! Nem, mert egyszerűbb volt szemet hunyni felette, nem kérdezni rá, nem járni utána, pedig éreztük, hogy baj van, hogy tragédia lehet belőle, hogy valaki a vesztébe rohan. Utána természetesen sajnálkozunk, elmondjuk a véleményünket és hibáztatjuk a felelősöket, de akkor és ott még nagyon fontos lett volna az a néhány bíztató szó, őszinte bátorítás és nemes tett, ami a hatalmunkban volt, de valamiért bennünk is maradt. A szívünk azonban elárulja az igazságot, a lelkünk mélyén pontosan tudjuk, hogy nem cselekedtünk helyesen! Nem leszünk soha többek attól és nem jutunk előrébb, ha elmulasztjuk azt, amit megtehetnénk mások felemelésére. Ne döntsünk a „nem tudás” színlelt útja mellett, ha az kényelmesebb is, hiszen eközben az igaz emberségünket, a hitünk erejét adjuk fel. A mennyei Atya sok jóval megáldott bennünket, de azért, hogy mi is áldások lehessünk a szükség idején.

Atyám köszönöm azt a sok ajándékot és kincset, amivel elhalmoztál, taníts ezeket bölcsen megosztanom a megfelelő helyen és időben!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!