2021. május 21., péntek

Napi felülről:

Hiszen az én igám jóra nevelő és az én terhem felszabadító.
Máté evangéliuma 11. rész 30. vers*

Áldott pénteket és hétvégét kívánok minden testvéremnek, bölcs és hasznos teherviselést, a jóban való gyönyörködéssel együtt!

Miért fárasztjuk le magunkat súlyos, elhordozhatatlan és elcsüggesztő terhek hordozásával, ha van ennél sokkal hasznosabb lehetőségünk is. A másoknak való megfelelési kényszer, a minden értelemben vett folyamatos képmutatás és önigazolás nem hagy lehetőséget arra, hogy azzá formálódjunk, akivé Isten megálmodott bennünket. A lélek hajóján is van egy határ, ami jelzi, hogy több rakomány már nem fér rá anélkül, hogy el ne süllyedne. Ráadásul nem is az a feladat, hogy minél több terhet felhalmozzunk a kikötőben, hanem hogy biztonságban eljussunk a ránk szabott, értékes kincsünkkel a mennyei célállomásra. Ez az utazás abban is a segítségünkre lehet, hogy közben növekedjünk a jóban és erősödjünk a hitünkben. Jézus Krisztussal együtt küzdeni kiváltság. Vele közösségben lenni azt eredményezi, hogy megszabadulhatunk a felesleges terhektől és feltöltekezhetünk a felülről nekünk szánt javakkal. Nem vesztünk semmi értékeset, ha a mennyei Atya akarata szerint kezdjük el osztályozni és minősíteni a terheinket, de megnyerhetünk mindent, amit nekünk készített.

Uram, hálát adok a mai nap lehetőségeiért! Veled szeretnék haladni és tőled tanulni, hogy növekedhessek a jóban és a hitemben.

*Saját, magyarázatos fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!