2021. május 22., szombat

Napi felülről:

Sok ember hirdeti, hogy hűséges, de ki találhat megbízható embert?
Példabeszédek könyve 20. rész 6. vers*

Áldott szombatot, minden tekintetben igaz szívet és mindvégig kitartó szeretetet kívánok testvéreimnek!

A kimondott szavaink értékét a tetteink adják meg. A pára szavak azon nyomban szétfoszlanak, ahogyan kiejtettük őket. Néhány pillanatig, még látszik belőlük valami, de azután még az emlékük is homályba vész. Az álom szavak gyönyörű képeket festenek, elkápráztatnak és lebilincselnek, de ha a valóságot csak eltakarják és eltorzítják, akkor súlyos csalódások és kiábrándulások járnak a nyomában. Az illatos virágszirom szavak megszépíthetik a napjainkat, mosolyt csalnak az arcunkra, megajándékoznak néhány csodálatos pillanattal, de termést csak akkor hozhatnak, ha az elkötelezett szeretet és odaadás fájáról származnak. A legkedvesebb szavaink sem pótolhatják a hűséges megbízhatóságunkat, nem adnak elégtételt a hűtlenségért és nem segítenek akkor, amikor tettekre lenne szükség. Ezért szavainkat mindig mérjük le az elkötelezettségünk mérlegén, mielőtt kimondanánk őket, hogy olyan becsületük legyen, amire építeni lehet szerelmet, barátságot és terveket, nehogy becsapott és cserbenhagyott embereket hagyjunk magunk mögött.

Atyám köszönöm, hogy benned mindig és teljesen megbízhatok, mert ígéreteid örök szeretetedből fakadnak! Segíts és taníts megbízható gyermekeddé válni!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!