2021. június 24., csütörtök

Napi felülről:

Ha ellenben keserű irigység és önzés van a szívetekben, ne dicsekedjetek a „bölcsességetekkel”! Az ilyen dicsekvés hazugság lenne, amely eltakarja az igazságot.

Jakab levele 3. rész 14. vers*

Áldott csütörtököt, lélekben való növekedést, a közös öröm jó ízét és a hamisság elvetését kívánom minden testvéremnek!

Az irigység egy nagyon megtévesztő lelkület. Annak ellenére, hogy viszonylag könnyen felismerhető mégis gyakran engedjük meg magunknak, hogy átadjuk számára az érzéseink, gondolataink és legrosszabb esetben még a szívünk irányítását is. Mindez azért történhet meg, mert a felülről kapott előrébb jutás, küzdeni akarás és többre hivatottság vágyának árnyékában megbújva és ezekre hivatkozva a bölcsesség látszatát tudja kelteni. „Miért pont neki, hiszen nekem is járna.” „Én is vagyok legalább olyan, jó, mint ő.” „Igazságtalanság, hogy másnak van, én meg nélkülözöm.” Ezek, olyan „igazságok”, amelyek látszólag velem vannak, engem támogatnak és segítenek, valójában pont az ellenkezője történik. Az igazságot féligazságokkal takarják el, megvezetnek és elveszik tőlünk a bölcs és előremutató lépések lehetőségét. Belekergetnek az önzés zsákutcájába, mert nyugtalansággal, háborgással és békétlenséggel töltik meg a szívemet. Pedig tényleg küzdenem kell, valóban előrébb kell jutnom és igaz az, hogy sokkal többre lettem megteremtve, de ezt Isten segítségével, ajándékaival és igazságával érhetem el és nem mások lehetőségei, eredményei vagy jóléte alapján jár számomra. A mennyei Atya pedig jóval többet készített el számomra, mint amire valaha irigykedni tudnék.

Uram köszönöm, hogy igazságodban és szeretetedben sokkal inkább megbízhatok, mint saját önző vágyaimban! Te vagy a jólétem, jövőm és gazdagságom biztosítéka!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!