2021. augusztus 16., hétfő

Napi felülről:

Az értelmesek bölcsessége abban van, hogy tudják, hová mennek, az ostobák bolondsága pedig abban, hogy még magukat is becsapják.

Példabeszédek könyve 14. rész 8. vers*

Áldott hétfőt, bölcsességgel, jóindulattal és reményteljes szeretettel megtöltött hetet kívánok minden testvéremnek!

A „majd csak lesz valahogy” életszemlélet egy vékony jégre vezet, amelyik bármelyik pillanatban beszakadhat. Becsaphatjuk önmagunkat sokat ígérő álomvilággal, vagy szépnek tűnő hitegetésekkel, de ezek mind zsákutcába vezetnek. Ameddig nincsenek világos és egyértelmű céljaink, amelyekről azt is tudjuk, hogy miért szeretnénk elérni őket, miért fontosak számunkra, addig csak bolyongás az életünk, amelyben lehetnek ugyan kalandok, de eltékozolt éveket hagynak maguk mögött. Nincs olyan fiatal élet, vagy idős kor, amelyben korai vagy késői lenne célokat kitűzni, és azokért értelmes bölcsességgel megküzdeni, mert ez a teremtettségünk egyik csodája és lehetősége. Egy nap „túlélése” is lehet kihívás, de ha tudjuk, hogy miért vagy kiért tesszük, akkor nem tévesztjük el az útirányt a reménység beteljesedése felé. A mennyei Atya úgy alkotott meg bennünket a maga képére, hogy belül érezzük az elmúlhatatlan vonzását, a lélek vágyát a tökéletesre, de ezekre csak vele együtt és benne találunk megoldást. Az Isten országában olyan tervek tárulnak fel előttünk, amelyek halálon túlmutató helyekre vezethetnek bennünket. Ezekért nem csak értelmes és bölcs harcolni, hanem a legnagyobb nyereség és győzelem is ott vár ránk.

Köszönöm, Atyám, hogy elém tártad az értelmes bölcsesség útját! Áldott légy minden tervedért!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!