2021. április 23., péntek

Napi felülről:

„Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok életetekért, hogy mit fogtok enni és inni, se testetek miatt, hogy mibe fogtok öltözködni! Hiszen értékesebb az élet, mint az étel. A test is értékesebb, mint a ruha.” Máté evangéliuma 6. rész 25. vers*

Áldott pénteket, az igazi értékek megbecsüléséhez és fejlesztéséhez bölcsességet, a munkanaphoz éppen elég erőt, a hétvégéhez pedig megújító pihenést kívánok minden testvéremnek!

Az aggódás, tépelődés egy lelki hőmérő, azt mutatja meg, hogy mi mennyire fontos számunkra és milyen mélyen érinti szívünket hiánya vagy megléte. Az értékrendünkről, a ki nem mondott fontossági sorrendünkről ad világos képet. Mindannyiunk számára lényeges, hogy mit, mennyit és hogyan táplálkozunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy az öltözködésünk megfelel-e a körülményeinknek. Az a normális és egészséges, ha szeretjük az életünket, a testünket és jól érezzük magunkat a bőrünkben, ehhez pedig elengedhetetlen a szükségeink betöltése. Akkor tévedünk rossz irányba, amikor ezek az igények és az ebből fakadó aggodalmaink háttérbe szorítják az igazi kincseinket. Mert mit ér, ha változatos és korszerű élelmiszer kerül az asztalunkra, és erre rengeteg energiát szánunk, de a mennyei táplálék kimarad a menüből, mert nem maradt rá idő. Mit ér, ha tele lesz a szekrényünk szebbnél szebb ruhákkal, de a testünk belebetegszik a sok leterhelő aggódásba. A mennyei Atyától kaptuk az élet csodálatos ajándékát. Ő pontosan tudja, hogy mi mennyire fontos és értékes, ezért tőle kell megtanulnunk, hogy tudunk boldog, hálás és megelégedett életet élni.

Atyám hálát adok a testemért, lelkemért, amit tőled kaptam ajándékba! Szeretném ezeket megfelelően értékelni és gondoskodni róluk úgy, hogy közben örömöd mindig megmaradjon bennem!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!