2021. április 24., szombat

Napi felülről:

„Szólott egyszer az Isten, és ezt a két dolgot értettem meg: Istennél van az erő; nálad van, Uram, a szeretet. Te megfizetsz mindenkinek tettei szerint.” 62. zsoltár 12-13. vers*

Áldott szombatot, erővel, szeretettel és boldog szívvel megélt napot kívánok minden testvéremnek!

Az erő nem egyenlő az erőszakkal és a szeretet sem a gyengeséggel, pedig nagy kísértés összekeverni őket. A valódi erő a teremtés, az alkotás, a létrehozás, a megőrzés és megújítás hajtómotorja. A Mindenható pedig ennek a legnagyobb mestere. Ebből kaptunk mi is egy emberéletnyit, hiszen a Teremtő képére és hasonlatosságára születtünk, ezért a boldogságunk függ tőle, hogy mire is használjuk ezt az ajándékot. Az igaz szeretet a kapcsolataink megteremtésének, kialakításának, megszépítésének és fenntartásnak művészete, amikor a lelki világunk kitágul, a határaink pedig kiszélesednek. Az „én” helyett a „mi” kerül a középpontba, a kihasználás helyett a közös gyarapodás. Az erő és a szeretet a lélek két keze, ami megvalósíthatja mindazt a jót, szépet, nemeset és nagyszerűt, amiért a földön élünk. Ennek sok akadálya lehet ma is, de a mennyei forrás a rendelkezésünkre áll, így hát ne adjuk fel, hogy a napunkat áldások kísérjék.

Atyám te vagy az erő, a szeretet és minden hatalom forrása. Veled vágyom megélni a mai napomat is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!