2021. október 6., szerda

Napi felülről:

Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.

Kolossé levél 3. rész 12. vers*

Áldott szerdát, szebbnél szebb lelki öltözetet, és a szeretettség biztonságot adó örömét kívánom minden testvéremnek!

A testünket az időjáráshoz, illetve az alkalmakhoz megfelelően, illően öltöztetjük fel. Egyik szempontból a ruházatunk véd és óv bennünket, másik oldalról pedig segít beleilleszkedni a környezetünkbe vagy kifejezni egyéniségünket. A lelkünknek is szüksége van megfelelő öltözékre, amelyet egyszerre magunkért, és eközben másokért is viselhetünk. A rosszindulat, irigység, gőg és megvetés is öltöztet. Leginkább akkor használjuk ezeket, ha többnek gondoljuk magunkat a környezetünknél és úgy érezzük, hogy ezek segítenek elérni a céljainkat. Rendkívül jól takarják el saját hibáinkat, bűneinket és segítenek abban, hogy mások gyengeségeire összpontosítsunk. Ezért válunk meg olyan nehezen ezektől. A mennyei Atya egy egészen más ruhatárat nyitott meg számunkra és arra tanít, hogyan öltöztessük fel a lelkünket úgy, hogy egyre jobban láthatóvá legyen rajtunk a belső szépség, békesség és reménység. Az irgalmas és könyörületes szív, a jóra való eltökéltség, a mások értékeinek örvendező és türelmes lélek nem csak hozzánk illő öltözékek, hanem a legszebb színeket is bemutatja a szürke és sötét világunkban.

Mennyei Atyám, szereteted és jóságod bátorít arra, hogy a legjobbat, legszebbet válasszam én is!

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!