2021. május 10., hétfő

Napi felülről:

Isten mindig mindent a megfelelő időben cselekszik — ezt még szemlélni is gyönyörűség! Ő adott az embernek képességet arra, hogy gondolkodjon a világról — mi azonban soha nem tudjuk teljes egészében felfogni, amit Isten cselekszik.
Prédikátor könyve 3. rész 11. vers*

Áldott hétfőt, a szépben és jóban való gyönyörködést, a harcainkban kitartó reménységet és rendíthetetlen hitet kívánok minden testvéremnek!

Tényleg kell egy gyermeknek mindig, mindent pontosan tudnia a szülei terveivel, gondolataival kapcsolatban, ahhoz, hogy boldog élete legyen? Az ő biztonsága, öröme nem abból fakad, hogy mindent megért a nagyok dolgaiból, hanem abból, hogy egészséges szeretetkapcsolat köti össze a családjával. A szülők nem megfosztják a gyermeket a tudástól, hanem napról napra, bölcsen segítik, hogy egyre többet értsen meg a világ összefüggéseiből, közben vigyázva arra, hogy mindezt a megfelelő módon gyakorolják. A mennyei Atya pontosan tudja, hogy mit, mikor és miért tesz, ebben nem szorul a segítségünkre. Teljes mértékben megbízhatunk az időzítésébe, még akkor is, ha ez nem a mi elvárásaink beosztásához igazodik, mert ő azt is érti és látja, amiről nekünk még halvány elképzelésünk sincs. A boldogságunk nem a tudásunk gyarapodásától függ, hanem a biztonságot és szeretetet biztosító kapcsolataink minőségétől. Az Istenben megbízó és a vele közösségben élő szív sokszor gyönyörködhet mennyei családjának kincseiben, mert a lelki növekedés során egyre többet felfedezhet ezekből.

Atyám köszönöm a bölcsességedet, a szerető gondoskodásodat és az igazságban való nevelésedet, mert ez az én áldott életem biztosítéka!

*Egyszerű fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!