2021. május 4., kedd

Napi felülről:

Titeket pedig az Úr gyarapítson és gazdagítson a szeretetben egymás iránt és mindenki iránt, ahogyan mi is szeretünk titeket.
Thesszalonikai első levél 3. rész 12. vers*

Áldott keddet, szeretetben, megértésben és élő reménységben gazdag napot kívánok minden testvéremnek!

Valójában ki a gazdagabb, akinek nem anyagi kérdés megvenni egy új autómodellt, vagy akinek nem okoz problémát és teljesen természetes, hogy másokon segítsen. Ezzel nem körtét hasonlítunk össze almával, hanem egy mű díszgyümölcsöt egy igazival. Az egyik szép és csillogó, árulkodik az ízlésünkről, jólétünkről és lehet vele dicsekedni, a másik pedig ehető és táplál. Itt pedig még az sem igaz, hogy ha pénzünk van, akkor azon úgy is minden megvehető, mert kényelmet, kiszolgálást és irigységet tényleg szerezhetünk általa, de valódi szeretetet, irgalmat és nemes lelkűséget képtelenség. Az igazi emberi gazdagság a szeretettel kezdődik, és azzal is végződik. A bölcsőtől a sírig, és még azon túl is ez a legfontosabb, legnagyobb kincsünk, aki pedig ebben gazdagodik és gyarapszik, az megértette az élete lényegét és küldetését. A mennyei Atya szívesen segít abban, hogy ne üresen kongó szeretetládával vágjunk neki a következő napnak, mert ő maga a szeretet, és aki belőle él, az ebben fog növekedni.

Atyám, köszönöm, hogy minden nehézség és kihívás mellett a szereteted éltet és segít nekem is, hogy valóban gazdagabb legyek.

*Revideált új fordítás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címe nem lesz megjelenítve. A kötelező mezők jelölve vannak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szeretettel várunk!